Depreme Dayanıklı Çelik Yapı Malzemeleri

Tosyalı Holding grup şirketlerinden biri olan Tosyalı Demir Çelik, çelik yapı malzemelerinde deprem dayanıklılığı konusunda öncü bir konumdadır. Şirketin ürettiği malzemeler çelik konstrüksiyon hangarlar, atölyeler, depolar, konut binaları, taşıyıcı sistemler, fabrika binaları, sanayi yapıları, uçak hangarları ve spor tesisleri gibi birçok alanda kullanılır.

Çelik Yapıların Depremdeki Avantajları

Türkiye, aktif fay hatlarına sahip bir ülkedir ve yeni deprem haritasına göre ülkenin yüzde 18'i 1'inci derece deprem tehlikesi altındadır. Bu nedenle, çelik yapı malzemelerinin kullanıldığı yapılar, geleneksel yapılara göre %60 daha hafif olup depremin etkisini büyük ölçüde azaltmaktadır. Ayrıca, çelik yapılar depremden %85 daha az etkilenir. Çelik, ağırlığına oranla taşıma kapasitesi en yüksek olan materyallerden biridir ve depreme ve dış etkenlere karşı daha dayanıklı yapıların ana malzemesi olarak kullanmak için oldukça avantajlıdır.

Çelik Yapıların Montaj Kolaylığı ve Revizyon İmkanları

Çelik yapı malzemelerinin imalat ve montaj aşamalarında kurulum kolaylığı ile projenin gerçekleşme süresinin kısalmasına olanak sağladığı bilinmektedir. Ayrıca, projenin revize edilmesi durumunda dahi sağladığı montaj kolaylığı sayesinde yapılar çok daha kısa sürede yeniden dizayn edilebilir, güçlendirilebilir ve ek masraf yaratmadan sökülüp yeniden monte edilebilir.

Çelik Yapıların Karbon Ayak İzi Geleneksel Yapılardan %80 Daha Azdır

Çelik, geri kazanımı en yüksek ekonomik malzemedir ve çelik yapılar enerji kayıplarını ciddi ölçüde azaltan ısı yalıtım çözümleri kullanır. Ayrıca, yüksek dayanımlı yapısal çeliklerin kullanımı karbon ayak izini küçültür. Çelik yapıların toplam maliyeti, geleneksel yapılara göre oldukça düşüktür.

Tosyalı Demir Çelik, uluslararası kalite standartlarında yüksek kaliteli yapı malzemesi alternatifleri sunarak müşterilerine depreme dayanıklı çelik yapılar inşa etmeleri için çözümler sunmaktadır.