Kariyer Geçişlerini Nasıl Planlamak Gerekli?

Kariyer geçişi, farklı uzmanlara göre çeşitli sınırlarda ele alınsa da en basit haliyle kişinin aslında deneyim sahibi olmadığı bir alanda çalışmaya başlaması ve iş alanındaki değişim olarak özetlenebilir. Mutsuz olduğunuz işi değiştirmek, dijitalleşen dünyada işin gerektirdiği güncel yöntemleri benimsemek ya da üniversiteden mezun olduktan sonra bir işe başlamak da kariyer geçişi sayılır. Başarılı tercihler yapabilmek için insanın bazı konular üzerinde net bir karar vermesi, kendisini ve potansiyelini tanıması, neye ihtiyacı olduğunu anlaması önemlidir.

Kariyer Geçişi Nedir?

Planlamayı doğru yapabilmek için kariyer geçişi nedir ve sizin içinde bulunduğunuz durum bir kariyer geçişi midir, bunu anlamanız önemlidir. Peki, neler kariyer geçişi sayılır?

● İşten istifa etme, işyerinin kapatılması nedeniyle ya da kovularak işten çıkarılma,

● Sahip olunan pozisyondan farklı bir departmana, alt ya da üst seviyeye atanma,

● Görev tanımının ve mesleki becerilerin değişmesi,

● İşin dijital ortama taşınması ya da yapay zekâ nedeniyle farklı gereksinimlere ihtiyaç duyması ile öğrenilen yeni beceriler ve uygulamalar,

● Üniversiteden mezun olduktan sonra ya da staj sonunda bir işe başlama gibi aklınıza gelebilecek farklı durumların tamamı bu kapsama girer.

Kariyer geçişini planlamadan önce insanın kendi güçlü yönlerini keşfetmesi ve daha iyi işler ortaya koyabileceği bir işi hayal etmesi önemlidir. Bireyin eğitimi, becerileri ve karakterindeki güçlü yönler onun sermayesidir. Kariyer geçişinden önce kendinizi yetersiz hissediyorsanız planlama öncesi ilk adım, kişisel gelişime önem vererek potansiyeli artırmak olmalıdır.

Kariyer Geçişinde Planlama

Ne istediğinize ve hangi alanda mutlu olacağınıza karar verin. Kendinizi, ilgi alanlarınızı, becerilerinizi ve hayallerinizi tanıyorsanız bunu yapmak kolaydır. Gerektiği yerde kendinizi tanımak için çevrenizde sizi bilen insanların fikirlerini alabilirsiniz. Ne yapmak istediğinize karar vermek kadar modern dünyada mutlu olduğunuz işi yapmak da önemlidir. Önceki nesillerin aksine Z kuşağı ile birlikte kendini daha fazla belli eden kavramlardan biri de işin insana mutluluk vermesi ve gelişme isteği uyandırmasıdır.

Hedefi Planlayın

Vadeli hedefler koyun ve B planını hazırlayın. 6 ay, 1 yıl, 5 yıl, 10 yıl gibi farklı zaman dilimleri için o anda nerede olmak istediğinizi belirleyin ve işler ters giderse planınızı uygulamaya devam etmek için alternatifler hazırlayın.

Sektöre Karar Verin

Çalışmak istediğiniz sektörü ve pozisyonu belirleyin. Geleceği olan işlere yönelmek kadar bunların sizin beceri ve isteklerinize uygun olması da önemlidir. Bu nedenle iş alanına karar verirken kendinizi geliştirmek ve parlatmak isteyeceğiniz alanlara öncelik verin.

Yeteneklerinizi Pazarlayın

Kendinizi pazarlayın. Hangi işi yaparsanız yapın birilerinin sizi fark etmesini beklemek yerine farkınızı görünür hale getirin. Seçtiğiniz alandaki güncel gelişmeleri takip etmek, becerileri geliştirmek ve fikirleri ortaya koyacak cesarete sahip olmak artık şirketlerin bir çalışandan beklediği davranışlardır. Çünkü çalışan dahil olduğu takıma ve şirkete değer katabilmelidir.

Bütçeyi Ayarlayın

Finansman planı yapın. İş değişimi, yeni bir sektöre adım atmak ya da ilk defa işe başladığınız zaman bir şehirde düzen kurmak gibi atılımların tamamı bütçenizle ilgilidir. İşinizde başarılı olmak için ekonomik strese düşmeden gelişime odaklanmak için bütçe planlamanızı doğru yapmalı ve mümkünse birikim sahibi olmalısınız.

Kendinizi Denetleyin

Kariyer geçişini tamamladıktan sonra bile belirli aralıklarla bu konu üzerine düşünmeli ve potansiyelinizin seçtiğiniz yola uygunluğunu kendi içinizde denetlemelisiniz. Mutlu ve başarılı bir çalışan her daim ilerler.

Tosyalı Holding, çalışanlarının kendisini mutlu ve ait hissettiği bir çalışma ortamı ile sürekli gelişim ve değişim peşinde olanlar için yaratıcılıklarını kullanabilecekleri kariyer fırsatlarını size sunar.