Fuat Tosyali Öncü Oldu, Ticaret Hacmi 4.5 Milyar Dolari Geçti

FUAT TOSYALI ÖNCÜ OLDU, TİCARET HACMİ 4.5 MİLYAR DOLARI GEÇTİ


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Cezayir’de Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. DEİK Türk Cezayir İş Konseyi Başkanlığının yanısıra, Türk çelik üreticisi olarak Cezayir’de Tosyalı Algeria yatırımı ile Afrika’nın en önemli demir çelik üreticileri arasında yer alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın da eşlik ettiği büyük buluşmada, Bakan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin giderek arttığına değindi.


‘İLİŞKİLERİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ’

Cezayir’de çok sayıda Türk firmasının faaliyet gösterdiğini ifade eden Çavuşoğlu, işadamlarına hitaben, “Cezayir’deki yabancı yatırımlarda ülkemiz ilk sırada bulunuyor. Ticaret hacmimiz ise 4,5 milyar doları geçti. Kararlıyız, her alanında atacağımız adımlarla bağlarımızı daha da güçlendireceğiz Ve bu ilişkileri daha da geliştireceğiz. Bir taraftan kültürel alanda, eğitim alanında ama en çok da ekonomik iş birliğimiz önemli. Burada sizlere önemli görevler düşüyor. Sizlerle gurur duyuyor, Cezayir Devleti’ne de firmalarımıza güvendikleri ve verdikleri destek için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


MORAL KAYNAĞI OLDU

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da, Bakan Çavuşoğlu’na Cezayir’deki bini aşkın yatırımcı ve iş insanının sorunlarına gösterdiği samimi ilgiden dolayı teşekkür ederek, “Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun tüm yatırımcı ve işadamlarımızın sorunlarını not alıp muhatapları ile çözüm bulma konusundaki kararlılığı Cezayir’deki iş dünyasına büyük moral kaynağı olmuştur, Ben de bu vesile ile kardeş Cezayir’in geleceğine inanıyor ve herkesi yatırıma çağırıyorum” dedi.