FUAT TOSYALI, KORONA KRİZİNDE GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR!

FUAT TOSYALI, KORONA KRİZİNDE GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR!

Binlerce kişiye istihdam sağlayan, milyarlarca liralık ekonomik değer yaratan iş dünyasının gündemi, koronavirüs ve buna karşı verilen mücadele.

Türk iş dünyası, bu sağlık krizi kaynaklı türbülansta tek bir çalışanını bile kaybetmek istemiyor, yeni yatırımlara odaklanıyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yeni dönem yatırım rotasını çizerken, doğayla barışık, çevreye duyarlı bir yaklaşımın öncüsü oluyor.

“Korona günleri” ve “krize bakış” adına morale ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde, iş aleminin önemli ismi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Milliyet Gazetesi’nde ve Ekonomist dergisinde yer alan haberde önemli başlıklar ortaya koydu.

Fuat Tosyalı, “Ben hep şirketlerin esas gücünün kriz dönemlerinde ortaya çıktığına, inanırım. Biz grup olarak hep krizlerde gücümüzü ortaya koyduk. Benim düşüncem şu; dalgalı denizde motor kapatılmaz, tam güç asılmak gerek. Çalışmaya, üretmeye, büyümeye devam edeceğiz. Bu ülkeye yatırım yapılacaksa da, fedakarlık yapılacaksa da iş dünyası olarak bizler yapacağız. Bu yüzden milyar dolarlık çelik yatırımımızı öne çektik. Bu yatırımı İskenderun’da yapacağız. Yurt dışındaki yatırımlarımızda da önemli bir büyüklüğe ulaştık. Yıl sonuna kadar Türkiye’deki korona kayıplarının çok büyük kısmı telafi edilecektir” dedi.

DOĞAYLA BARIŞIK, ÇEVREYE DUYARLI YATIRIM

Tosyalı, “Son birkaç ayda yaşanan gelişmeler artık eski iş yapış biçimlerinin son kullanma tarihinin geçtiğine, tüm kurum ve kuruluşların yeni, yıkıcı, alışagelmişin dışında metotlarla yola devam edeceği bir dönemin geldiğine işaret ediyor. Bu dönemde yaşananları, çalışanların, müşterilerin, bayilerin, aslında tüm ekonomik ekosistemin beklentilerini doğru okumak gerekiyor. Doğayı ve çevreyi her zamankinden fazla sahiplenmek, toplumsal faydayı şirket faaliyetlerinin temeline oturtmak, sektörel faaliyetlerimizi teknoloji ve inovasyonun gücüyle iyileştirmek, yeni normalin en önemli unsurları. Hedefimiz demir- çelikte doğayla barışık, çevreye duyarlı bir yaklaşımın öncüsü olmak. Bu konuda çok farklı projeler üzerinde çalışıyoruz ve bunları önümüzdeki dönemde artıracağız. Böylece ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunurken, dünyamızın sürdürülebilir geleceğine de ışık tutacağız” açıklamasında bulundu.