HAK EDİLMİŞ BÜYÜK BİR BAŞARI

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Fortune Türkiye Dergisi’nin “Yılın İş İnsanları Listesi”nde 4. Sırada yer aldı;

HAK EDİLMİŞ BÜYÜK BİR BAŞARI

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Fortune Türkiye Dergisi’nin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği ‘Yılın İş İnsanları Listesi'nde ekonomiye katma değer sağlayan ve başarılı işlere imza atan yılın en başarılı iş insanları arasında yer aldı.

Fortune Türkiye’nin bu yıl dokuzuncusunu hazırladığı “Yılın İş İnsanları Listesi”, yaptıkları yatırımlarla, bilanço performanslarıyla, başarılı satın almalarla öne çıkan iş insanlarını bir araya getiriyor.

Yeni pazarların nasıl oluşturulacağını, eski iş alanlarının nasıl güçlendirilip, rekabette nasıl üste çıkılacağını bilen bir yönetici olan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, başarılı hamleleriyle Türkiye’yi hem ekonomik hem de sosyal sorumluluk alanında gururlandırmaya devam ediyor.

YATIRIM, GLOBALLEŞME VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Fortune Türkiye, başarılı İşadamı Fuat Tosyalı’yı kapağına taşırken, “Türkiye’nin global demir çelik üreticisi olarak, 3 farklı kıtada, 25 farklı tesis ve 10 bini aşan istihdamla büyüme ivmesini sürdüren Tosyalı Holding’in yönetim katında 2019 yılını yurtdışı yatırımları da dahil olmak üzere 4 milyar dolar ciro ile tamamlanmasına liderlik etti. Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamlarıyla global demir çelik şirketleri arasında yer alıyor.

Tosyalı’nın hedefi; demir çelik üretiminde bir dünya markası oluşturmak. Yol haritasında üç ana başlık var; Yatırım, globalleşme ve sürdürülebilirlik.

Tosyalı Holding’in İskenderun ile başlayan yatırım hamlesi, Osmaniye, Karadağ ve Cezayir’in ardından şimdi de Batı Afrika’nın giriş kapısı olan Senegal ve Angola ile devam ediyor. Yurt içinde 2020’de başlanan yatırımlar devam ediyor. İskenderun 2. OSB’de 1 milyar dolarlık yeni yatırıma başlandı. İskenderun’daki bu yeni tesis devreye girdiğinde, 2 milyon ton/yıl yassı çelik üretimiyle, yıllık 1 milyar dolarlık ithalatı ikame edecek. Ayrıca 1000 kişilik doğrudan istihdam yaratacak” diye yazdı.

Listede Fuat Tosyalı’nın yanı sıra; Adil Sani Konukoğlu, Ali Ülker, Cem Boyner, Güler Sabancı, Hamdi Akın, Lucien Arkas, Ömer Koç, Tuncay Özilhan ve Zeynep Bodur Okyay yer aldı.