TOSYALI HOLDİNG'DEN YALOVA'DA 500 DÖNÜMLÜK DEV YATIRIM

TOSYALI HOLDİNG'DEN YALOVA'DA 500 DÖNÜMLÜK DEV YATIRIM

Tosyalı Holding’in, Yalova İMES OSB’de 500 dönümlük arazide dev bir yatırım yapacağı açıklandı. Şirket geçtiğimiz aylarda söz verdiği gibi, İskenderun 2’nci OSB’de de 1 milyar dolarlık bir tesis kuruyor.

Türkiye’nin global çelik üreticisi TOSYALI Holding, Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (Yalova İMES OSB) 500 dönümlük dev bir yatırıma başlıyor. Yalova Makine İhtisas OSB’nin sosyal medya hesabından duyurulan gelişmeye göre, şirket Yalova İMES OSB’nin katılımcıları arasında yerini aldı. Konu hakkında bir de tanıtım videosunun yayımlandığı paylaşımda “500 dönümlük dev yatırımla Tosyalı Holding katılımcımız oldu. Bu birlikteliğin daha büyük başarıları peşi sıra getireceği inancıyla hayırlı olsun diyoruz” denildi.

Yalova İMES OSB’nin yayımladığı tanıtım videosunda, OSB’de 500 dönümlük dev bir yatırım yapacağı belirtilen Tosyalı Holding’in, yılda 6 milyon ton çelik üretimi ve 3 kıtada 25 tesisi ile faaliyet gösterdiği vurgulandı.

İSKENDERUN 2.OSB’DE DE FABRİKA KURUYOR

Tosyalı Holding, geçtiğimiz aylarda İskenderun 2’nci OSB’de yeni bir çelik yatırımına başlayacağını açıklamıştı. 1 milyar dolara mal olacak tesisin başlangıçta hurdadan üretim yapacağı, orta vadede madenden çelik üretimine geçeceği açıklanmıştı.